12 juli - Pemberton - Joffre Lakes - WhistlerOnze gastvrouw, Marit, heeft een bijzonder lekker ontbijt klaargemaakt en dat krijgen we geserveerd buiten op het terras met een schitterend uitzicht op de vallei.
Er is nog een koppel uit Schotland en een koppel uit Duitsland aanwezig in de B&B en er wordt opnieuw honderduit verteld over alles en nog wat.
Daardoor is het weeral  10u45 vooraleer we vertrekken richting Joffre Lakes Provincial Park, zo'n 30km terug over de schitterende Highway 99 die we gisteren ook reden.Hier gaan we de hike lopen van zo'n 11km met een hoogteverschil van ongeveer 400m en langs 3 heel mooie turkooizen meren.  De Matier Glacier is steeds prominent aanwezig.
Het is ideaal wandelweer met wolken, zon en rond de 25°.  Die temperatuur zal op het einde van de hike allicht heel wat lager liggen.
We gaan om 11u30 op stap


en na 5 minuten staan we al bij Lower Joffre Lake.

We zijn hier zo goed als alleen en dat kan er enkel maar op verbeteren naarmate we verder stappen.  De niet-wandelaars en/of de buspassagiers stoppen immers bij dit eerste meer.
Vanaf hier gaat het immers behoorlijk snel omhoog.  Op sommige plaatsen is het echt klauteren over rotsen en tussen boomwortels en is het echt bijzonder steil.  Begin hier aub niet aan zonder goede schoenen.
Som zie je nog amper waar het pad loopt.
Maar ook dit maakt van de hike naar de Joffre Lakes een schitterende tocht.  Men is op heel wat plaatsen echter bijzonder grote verbeteringswerken aan het doen aan de trail.


Na heel wat zweet afwrijven komen we bij Middle Joffre Lake en ineens zijn alle inspanningen vergeten...Eens we voorbij Middle Lake zijn loopt het heel wat minder steil omhoog en ook hier is men met grote werken bezig aan de trail.  Men heeft er nu zelfs een loop gemaakt zodat je niet meer via dezelfde weg heen en terug moet.  Bovendien lopen we nu ook langs de watervallen.
We hebben een babbeltje gedaan met die mensen (die telkens 3 opeenvolgende dagen boven blijven slapen om hun werk te doen) en ons respect uitgedrukt voor de fantastische job die ze doen voor de hikers.
Zonder hen immers geen schitterende trails zoals deze.


Ze hebben zelfs nog tijd voor fantasietjes...Na nog een korte klim komt uiteindelijk Upper Joffre Lake piepen.


Hier eten we onze lunch en blijven we heel lang zitten/liggen in een heerlijk zonnetje.  Veel uitleg omtrent het uitzicht op het meer, de hangende Matier Glacier, Mount Matier en Mount Joffre...puur genieten...en genieten...


Enigszins met tegenzin vatten we de tocht naar beneden aan.  Die is op sommige plaatsten, door de dalingsgraad en de ondergrond van grote rotsen, soms een echte aanslag op de knieën.
Wát waren wij blij met onze wandelstokken toen we dit stuk naar beneden moesten lopen.

Nog een laatste blik op Lower Joffre Lake sluit een schitterende, absoluut aan te raden, hike af.We hebben de hike opnieuw getracked via EveryTrail : The Joffre Lakes

We komen om 18u30 aan bij het hotel in Whistler. Na zowat 3 weken in natuurgebieden wordt dit wel een aanpassing : volle busparkings, betaalparkings, shoppingcentra enz enz.  Maar gelukkig gaan wij het morgen iets hoger zoeken en hopen daar nog een beetje te kunnen afkicken van al die mooie natuur van de afgelopen weken.
We gaan opnieuw eten bij Earls en gaan meteen onze tickets boeken voor de liften voor morgen.  Er is bovendien een barbecue, as much as you can eat, aan het Roundhouse on Whistler Mountain Top.  We kopen meteen tickets want dat zal ongetwijfeld een belevenis zijn.  Smullen on top of the mountain en dan met de skilift terug naar beneden.  We kijken er naar uit.

Het weer : heel mooi, rond de 25°C

Overnachting in The Coast Blackcomb Suites
Aantal km gereden : 98

Geen opmerkingen:

Een reactie posten