28 juni - Yosemite NP - Panorama TrailVandaag hebben we om 8u30 de hikersbus naar Glacier Point genomen.  We hadden die al 3 maand geleden gereserveerd vermits er altijd meer vraag is dan plaatsen op de bus, vooral dan voor de eerste bus van 8u30.
Na zowat anderhalf uur en met schitterend commentaar met allerlei weetjes over Yosemite komen we om 10u aan bij Glacier Point.  Hier begint iedereen, en wij ook dus, zich als gek in te wrijven en te beschermen tegen de, nu al, brandende zon.
We genieten nog even van de uitzichten van op Glacier Point...Yosemite Falls and Yosemite Valley

Upper and Lower Yosemite Falls

Half Dome, Vernal Falls en Nevada Falls

The Valley en Half Dome

Half Dome

Rechts de Nevada Falls, links de Vernal Falls

...en lopen nog even binnen in de winkel om een nieuwe pet te kopen en vertrekken om 10u45 voor onze dag"opdracht" : de Panorama Trail en de Mist Trail.  We zullen afdalen van Glacier Point (2.200m) naar The Valley (1.220m), een hike van 8 mijl.  Met de stijgende stroken onderweg erbij zullen we zo'n 980 hoogtemeters overbruggen.
De tijd die daarvoor op de borden aangegeven staat is tussen de 4,5 en 7u.  Een heel ruime marge dus.  We hebben voor vandaag niets anders op het programma en we zijn dus van plan om er, ook al door de verzengde hitte, onze tijd voor te nemen en de nodige rustpauzes in te lassen.

 
Het eerste stuk is vooral genieten van de vergezichten.


met onder andere de Nevada Falls


en de Vernal Falls

de Illilouette Falls...


waar we onze eerste echte stop houden...


Nadat onze voeten wat afgekoeld zijn trekken we verder, met Half Dome steeds prominent aanwezig.
Aan de Nevada Falls hebben we onze lunch gegeten, op een rots in de schaduw en met de voeten in het heerlijk koude water.  Dat was puur relaxen op zowat de helft van de trail.

Bij de Nevada Falls is er zelfs een soort strandje waar het veilig baden is.


Hier kan men ook kiezen om via de Mist Trail terug naar de Valley te lopen.  Deze trail kreeg zijn naam omdat men op een bepaald stuk door de nevel loopt van de Vernal Falls.  Bij dergelijk weer moet men niet lang twijfelen en we volgen dus de Mist Trail

We dalen verder af richting Valley en komen via de voet van de Nevada Falls...... bij Emerald Pool.Overal staat er dat er levensgevaarlijk is om in het water te gaan, maar blijkbaar zijn er toch enkele "dapperen", of moeten we eerder zeggen "roekelozen", die volop in het water zwemmen...
De Mist Trail is, door de hoge dalingsgraad, een ware aanslag op de knieën, maar wat een heerlijk gevoel om bij deze temperaturen even afkoeling te krijgen in de nevel van de Vernal Falls.


Bijna terug beneden nog even een werk van barmartigheid : de dorstigen laven...


We zijn tenslotte om 17u45 terug in de Valley waar we de shuttle nemen naar The Lodge, niet nadat we nog even genoten hebben van een heerlijk verse vanille milkshake die we kochten bij de snack stand bij Happy Isles.  Naast deze shake hebben we vandaag, elk, zo'n 3 liter water gedronken...

Ik las ergens op een website betreffende de Panorama Trail en de Mist Trail : "One day you'll look back on your life and split it into "before Panorama Trail" and "after Panorama Trail" periods".
Ik zou het eigenlijk niet mooier kunnen zeggen om onze dag van vandaag te beschrijven...

In hotel om 19u


Het weer : 35-40°

Overnachting in Yosemite Lodge at the Falls
Aantal km gereden : 0

2 opmerkingen:

 1. Wauw, 3 liter! Wel nodig met die temperaturen. toch nog 8 uur over gedaan, hoop later op een wat uitgebreidere update over de trail en of het erg zwaar was, was het druk op de parking boven? ben heel benieuwd naar de foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Ina, of het druk was op de parking weten we niet vermits we met de bus waren en eigenlijk niet gekeken hebben naar de parking. Maar zo vroeg was liepen er in elk geval nog niet veel mensen rond bij Glacier Point.
  Zwaar kan je de beide trails niet noemen, al zou ik de Mist Trail dan nog zwaarder noemen dan de volledige Panorama Trail. Vooral het zeer snel dalen op rotsen en rotstreden is een ware aanslag op de knieën. Maar de afkoeling en de formidabele uitzichten op de Vernal Falls maken veel goed.
  Bij de Panorama Trail is eigenlijk enkel het stijgende stuk iets zwaarder. Wij waren daar net op de middag en er is totaal geen schaduw. Ik denk dat dit bij andere weersomstandigheden ook best meevalt.
  Meer details én heel veel foto's volgen nog later na thuiskomst.

  BeantwoordenVerwijderen