25 juni - San Francisco - Pinnacles NP - Tulare

 
 

We waren in 2010 in België één van de eerste gebruikers van GoPro en zijn inmiddels aan ons derde toestel toe.  We hebben dus wel een boontje voor die handige camera en in december laatstleden bezochten we de kantoren van GoPro.  Niettegenstaande we er onaangekondigd binnenvielen werden we toch bijzonder vriendelijk onthaald en de mensen excuseerden zich uitgebreid omdat ze ons niet beter konden ontvangen omwille van het feit dat ze net verhuisd waren naar de nieuwe gebouwen.  Ze gaven ons enkele goodies mee en we spraken af dat we dit bezoek, nu wél op afspraak, vandaag zouden overdoen.
Om 10u kwamen we er aan en we werden er bijzonder goed ontvangen. We kregen een rondleiding door de verschillende afdelingen en enkel bij de research-afdeling werd vriendelijk gevraagd om geen foto's te nemen...begrijpelijk...


Wat een fantastisch uitzicht over San Francisco Bay tijdens het werken voor GoPro.


We kregen tal van goodies in de handen gestopt, T-shirts, petten, stickers, tassen én, top of the bill, een reserve-case voor onze nieuwe GoPro.
Na nog wat nababbelen over oa de relatie tussen GoPro en DJI vertrokken we er rond 11u. We werden nog uitgenodigd voor de lunch, maar dan zou ons tijdschema wel heel erg in de war komen...

We rijden ook nog eens langs de HQ van Facebook en gaan tot aan de receptie. Veel valt er hier echter niet te zien en het logo van FB is vandaag net bedekt  met dit van Instagram.
Wel een merkwaardig adres toch...


Ons eerste National Park voor deze reis was Pinnacles National Park (voorheen Pinnacles National Monument). 


Het park werd in 1908 opgericht door president Roosevelt om de overblijfselen van een oude, uitgedoofde vulkaan én het landschap daar omheen te beschermen. Het huidige uiterlijk van de Pinnacles werd gevormd door erosie als gevolg van wind, ijs en regen.
Het park is door de rotsformaties verdeeld in een oost- en westkant. Aan de oostkant van het park vind je een lager gelegen gebied met water, terwijl de westkant wordt gedomineerd door steile wanden. Aangezien er geen doorgaande wegen door het park lopen kun je alleen te voet van oost naar west komen.
Het park biedt zeer veel wandelpaden o.a. naar de grotten Bear Gulch Cave en Balconies Cave. In Bear Gulch Cave is de thuishaven van een kolonie Townsend´s big-eared vleermuizen. Deze kolonie is de grootste kolonie tussen San Francisco en Mexico waar jongen geboren worden. Deze vleermuis heeft een beschermde status. De grot is gesloten van half mei tot half juli omdat de vleermuizen hun jongen dan grootbrengen.
Sinds 2003 maakt Pinnacles NP deel uit van het California Condor Recovery Program waardoor het nu zo'n 30 vrije condors huisvest.


Je kan er meerdere wandelingen doen.  Wij kozen oorspronkelijk voor de Condor Gulch Overlook / High Peaks Trail, een wandeling van zo'n 7,5 km (totaal).  
We zijn inmiddels wel wat gewoon inzake veeleisende wandelingen, maar vandaag beslisten we al heel snel dat de hike zou beperkt worden tot aan de Condor Gulch Overlook, zo'n 3 km in totaal.  De enige reden was eigenlijk de hoog opgelopen temperatuur.  Bij het begin van de hike wees de thermometer 30 graden aan, mét een bewolkte lucht.  Dat betekende dus een bijzonder drukkende warmte en na de afgelopen maanden in de ijskelder van België viel die overgang niet bepaald te onderschatten.
Bovendien was dit onze eerste wandeling sinds enige tijd en de 24u-reisdag van gisteren zal ook nog wel wat in de de kleren gezeten hebben.
In het begin stijgt het wandelpad constant zonder echt steil te worden en met voortdurend goede zichten op High Peaks. Na 1,5km komen we aan de Condor Gulch Overlook. Van hieruit heb je kans om condors te zien vliegen.  Wij hadden echter geen geluk en zagen er geen.  Hier maakten we dus rechtsomkeer en daalden terug af naar de wagen.Bij het Visitor Center aten we nog een banaan en genoten van een koel  drankje alvorens de rit naar de eindbestemming van vandaag, Tulare, aan te vatten.
We reden door een heel afwisselend landschap.  Nu eens uitgestrekte weilanden, dan weer tussen de bergen en gedurende een groot stuk van de 95-East door een heel vruchtbare vallei waar men, zo ver we konden kijken, bezig was met het telen van allerlei groenten en fruit.  Bijzonder indrukwekkend om dergelijke uitgestrekte velden te zien.


Er was ook heel wat "wild life" te zien.  Vooral de eekhoorns schoten langs alle kanten over de weg.  Maar ook heel wat reeën staken de weg over en soms iets te dicht bij de auto...
Hoe hard ik ook remde, een aanrijding met dit dier kon ik jammer genoeg niet meer vermijden......ik raakte het nog net met de linker-vóórbumper.  Toen ik in de spiegel keek zag ik het, gelukkig, terug recht krabbelen en verder lopen...op korte afstand gevolgd door een baby-ree.  Hopelijk loopt het nog goed af want dat kleintje was allicht nog niet in staat om zonder zijn mama door het leven te gaan...

We bereiken tenslotte het hotel om 19u30 waarna we nog een lekkere salade gaan eten bij Denny's.

Het weer : San Francisco : kil en grijs, Pinnacles NP : 30° en bewolkt, Tulare : 32° en zon (maar we klagen niet want vanaf overmorgen wordt er hier 42° voorspeld...gelukkig zijn we dan al vertrokken)

Overnachting in Charter Inn & Suites
Aantal km gereden :441

1 opmerking:

  1. Wat gaaf dat kantoor van gopro, daar wil ik ook wel een baan hebben ja ;) fijne vakantie verder!

    groetjes
    steps146(aa-forum)

    BeantwoordenVerwijderen