30 juni - Lake Topaz - Crater Lake NP




Vandaag, zoals gepland, een overgangs- en rijdag.  Gewoon mijlen afmalen op weg naar het volgende National Park, Crater Lake.
We maken nog een ommetje langs Lake Tahoe, eigenlijk gewoon om de lange rit eens langs een ander landschap te laten gaan.

We stoppen voor onze lunch bij één van de schaarse rest areas, Honey Lake Lake Area, een gigantisch meer, althans in de wintermaanden, want nu blijft er enkel 1 grote zandvlakte over.


Onderweg doemt, als uit het niets, ineens Mount Shasta op :


Klamath Lake is het volgende welgekomen natuurschoon.


Het is nog maar 18u15 als we bij Crater Lake NP, Mazama Village aankomen en nadat we nog even het krantje van het Nationale Park doorgenomen hebben besluiten we om, na het avondeten in Annie Creek Restaurant, nog naar Watchman Overlook te rijden voor de zonsondergang.
Groot is onze verbazing als we al na amper enkele mijlen reeds tussen de sneeuw rijden.  Dat hadden we, met deze temperaturen helemaal niet verwacht.  Nog een, eerder onaangename, verrassing is het feit dat we zien dat er bij de splitsing met de East Rim een bord staat met de melding "Road Closed after 4 miles".  Zou er dan nog zo veel sneeuw liggen?  Maar dat vragen we morgen wel eens na bij het Visitor Center.
Op naar Watchman Overlook nu, en wij waren duidelijk niet de enigen met dit idee...


Het valt op dat iedereen goed ingepakt is, maar dat is niet tegen de kou, want dit is het helemaal niet.  De muggen hebben hier echter hun dagelijks avondbuffet en ze zijn dan ook met duizenden aanwezig om zich te laven aan het bloed van de "niet-ingepakten".  Wij hebben gelukkig al een paar dagen een spuitbus Off gekocht met 40% Deet en dat lijken ze inderdaad niet echt te lusten.  We kunnen dan ook zonder al te veel averij op te lopen blijven staan.  Anderen, zonder Off, en in korte broek/rokjes en T-shirt worden zowat leeggezogen, maar blijven toch genieten van deze prachtige zonsondergang...










Het is rond 23u als we terug in onze cabin zijn en wat er nog maar eens opvalt, jammer genoeg kunnen we dat enkel maar nog zeggen als we ergens in de VS aan het rondtouren zijn, dat is hoe oorverdovend stilte wel kan zijn...

Het weer : wolkenloos en 36 graden (onderweg op thermometer in Carson City), Crater Lake NP : een aangename 25 graden.

Overnachting in Mazama Village Cabins
Aantal km gereden : 681

Geen opmerkingen:

Een reactie posten