15 juli - Seattle - BrusselWe vertrekken om 7u45 met de hotelshuttle naar de luchthaven van Seattle.  Dit is een drukke luchthaven, heel modern ook met bijzonder veel lichtinval. De vertrekhal is een pareltje.

Onze Deltavlucht DL1242 vertrekt precies op tijd, om 9u30. We hebben, met ons 2, een rij van 3, zodat we geen 5u opeengepakt richting New York zullen vliegen. Dat is altijd lekker meegenomen voor een langere, binnenlandse vlucht, die toch meestal via kleinere toestellen gebeuren.
Het is een wolkenloze lucht als we opstijgen en we zitten dan ook op een echte VIP-plaats als we langs de North Cascades vliegen.

We kijken onderweg een film op de iPad en de vliegtijd is zo om. We zien de skyline van New York, ontwijken net een regenwolk en landen, na een heel rustige vlucht, om 17u40 op JFK.

Daar wachten we in de gloednieuwe Delta-terminal, 1u40 op onze vlucht DL140 naar Brussel.
We vertrekken om 19u35, ook weer precies op tijd.

En na een rustige vlucht, met toch wat slaapuurtjes, landen we, 15min vroeger dan gepland, om 9u00 in Brussel.
Na nog een rit in een overvolle en snikhete trein (welkom in België...), want iedereen wilt blijkbaar opnieuw met dat mooie weer naar de kust, zijn we om 11u eindelijk helemaal thuis.

Samenvatting van deze reis
Zoals bij elke reis werd er heel veel energie in de voorbereiding gestoken, en zoals telkens heeft zich dat opnieuw ten volle geloond zodat we geen onverwachte problemen en/of tekortkomingen in de route gehad hebben.

Eigenlijk bestond de reis uit 2, evenwichtige, delen : 9 volledige dagen USA en 9 volledige dagen Canada.
De hitte van enkele dagen achterwege gelaten, hebben we zeer veel geluk gehad met het weer en daardoor hebben we alle op voorhand geplande hikes kunnen doen.

Hoogtepunten van deze reis waren zonder twijfel (in willekeurige volgorde), de Panorama/Mist Trail in Yosemite, de volledige dag rond Lake O' Hara, de hike naar de Joffre Lakes en Mount Edith Cavell.  De watervallen van het niet erg bekende, en daardoor heel rustige, Wells Gray Provincial Park, de Icefields Parkway, de Duffey Lake Road naar Pemberton en de Sea-to-Sky Highway tot Vancouver.

De 2 B&B's waren pareltjes en in niets te vergelijken met de ketenhotels in zowel de VS als Canada.

Een dergelijke reis tot in de puntjes voorbereiden vergt heel wat opzoekwerk op internet.  Voor het USA-gedeelte haalden we heel wat info uit Ontdek Amerika en voor het Canadese gedeelte uit Reisverslagen Canada.  Daarnaast heel wat dank voor de vele tips via het AllesAmerika-forum.

Zoals altijd vraagt het bijhouden van dergelijke blog tijdens de reis zelf heel wat inspanning en worden er ook heel wat uurtjes, soms broodnodige, slaap bij ingeschoten.  Het ontvangen echter van de vele positieve reacties, via verschillende kanalen, én het zien oplopen van de bezoekersteller tot 3000 hits op 3 weken tijd geven ons echter telkens opnieuw de energie om de blog zo goed mogelijk actueel te houden.
Door de soms gebrekkige internetsnelheden in vele hotels is dit niet altijd even prettig en voor het uploaden van foto's soms zelfs helemaal onmogelijk.
Die zullen dan ook geleidelijk geplaatst worden, net zoals de video's die we andermaal van de volledige reis gemaakt hebben, met de GoPro op de voorruit.
Foto's van deze, én vorige reizen, zijn ook te zien op Flickr en de video's op het Youtube-kanaal  Sandbox2ofcrysis

We hopen jullie allemaal terug te zien als we, meer dan waarschijnlijk, in december opnieuw naar het Zuid Westen trekken...
2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor de mooie beschrijvingen en foto's (van alle reizen). Wij vertrekken binnenkort naar Canada en jullie ervaringen en tips zullen dan ook zeker van pas komen!

    Groet, Martine

    BeantwoordenVerwijderen